Iho heleäksi ja keho terveeksi OhraPirtelössä lekotellen

04.12.2018

Kiinalaisia HF-radioamatöörisatelliitteja tulossa syksyllä 2018

06.06.2018

1/8
Please reload

04.12.2018

Lääketiede on jo pitkään tunnustanut oluen kohtuullisen nauttimisen kiistattomat terveysvaikutukset. Nousevana trendinä perinteiset Keski-Eurooppalaiset olutkylpylät ovat pulpahtaneet uuteen suosioon, eikä mikään ihme jos katsoo kuinka huikeita terveysvaikutuksia olutnesteessä lekottelu antaa!
 

Vuonna 1516 saksalaiset standardisoivat laatuoluen, ja määrittelivät tuolloin että Puritaaninen Saksalainen Laatuolut saa sisältää vai...

06.06.2018

29 Mhz:llä ja muilla HF-taajuuksilla lähettävät 80-luvun Oscar-satelliitit alkavat olla heikossa hapessa. Monet muistavat korkealla "hitaasti lipuvat" Oscar-satelliitit, joiden kautta pitkiä yhteyksiä pystyi pitämään HF-rigillä ja vaatimattomalla lanka-antennilla. Osa näistä virkoaa henkiin puolikuntoisena välillä, mahdollistaen yhteyksiä. 

Ystävämme kiinalaiset, tarkemmin CAMSAT (The Chinese Amateur Satellite Group) on ny...

12.02.2018

Tutkimusten mukaan, kohtuullisissa määrissä juotuna olut on huikea terveysjuoma ja 100% vegaaninen luonnontuote. Tämä huikea ravinnerikas vitamiini- ja antioksidanttipommi on erittäin tärkeä perusta terveydelle ja hyvinvoinnille - jopa välttämättömyys henkilölle joka haluaa huolehtia ulkonäöstään ja kehostaan.

Ohrapirtelö pienentää sydänkohtauksen riskiä ja parantaa kolesteroliarvoja

Oluen kohtuullinen juonti voi suojella sydänt...

05.02.2018

5.2.2018 11:30 MV Betanzos, 3Y0Z-porukkaa kuljettava laiva on juuri kääntynyt ja suunta on itään kohti Bouvet-saarta. Ovatko saaneet moottorivian kuntoon ja säätilassa näkyy tyyni hetki? Merirosvot kaapanneet laivan? Kapteenille löytynyt riittävän suuri lahjus? Mikä on syy noin jyrkkään käännökseen?

5.2.2018 12:00 Juuri tulleen tiedon mukaan laivan kapteeni on peruuttanut paluun alkuperäiseen määränpäähän Punta Arenasiin, Chile...

30.01.2018

That Awesome Asshole Traveling the World, eli vapaasti suomennettuna "Se mahtava maailmaa kiertävä persereikä" on reaaliajassa päivittyvä matkailublogi.

Kristian "Kride" Grönberg, radioamatöörikutsultaan OH2FHJ on reissaillut paljon ns. elämys-budjettityylillä. Liikkuminen tapahtuu peukalon avulla liftaten, kävellen, moottoripyörällä, busseilla. Hostellimajoittumisen lisäksi silmiä lepuutellaan matkateltassa, paikallisten soh...

24.01.2018

Nyt se on virallista, vahvat huhut saivat konkretiaa. ARRL (American Radio Relay League) vahvisti tiistai-iltana 23.1.2017 viimeinkin sivuillaan että Kosovo on kuin onkin lisätty viralliselle DXCC-listalle, radioamatöörien uudeksi maaksi.

http://www.arrl.org/news/amendment-to-arrl-dxcc-rules-will-expand-dxcc-list

Tämä lisäys oli  seurannainen ARRL:n kokouksessa 21.1.2017 tehdystä sääntömuutoksesta jossa DXCC-maaksi hyväksytä...

20.01.2018

Uusikaupunkilainen radioamatööri Jari Vainio, OH6DC on kehitellyt vuosien saatteessa lähemmäs sata erilaista sähkötysavainta, jotka poikkeavat hieman suunnittelultaan, mekaniikaltaan ja materiaaliltaan perinteisistä sähkötysavaimista. Ohra-Sanomien ammattitaitoinen raati on valinnut parhaat päältä. Arvon lukija - saammeko esitellä: 

OH6DC:n Hervottomien Sähkötysavainten Ohra-Sanomien Virallinen TOP-20!

 Polkupyöränpumppuavain

K...

18.01.2018

Englantilainen Colin Evans M1BUU suoritti hiljattain varsin persoonallisen ja haastavan mäkikusoiluretken. Tarkemmin sanottuna Colin aktivoi Pohjois-Englannissa sijaitsevaa Whernsiden vuorta, jonka huippu kohoaa 736 metriin.

 Whernsiden G/NO-004 harjumuodostelma on mukana Summits on the Air-ohjelmassa.

Colin Evans M1BUU kaasukolvasi talvisella vuoriretkellä ollessaan tonnikalapurkkiradion

Pohjois-Englannissa sijaitsevalle Whernsi...

10.01.2018

Kohta 30 vuotta televisiossa pyörinyt satiirinen piirrossarja The Simpsons, eli Simpsonit on löytänyt huumoria radioamatööriharrasteestakin. Tämän taustalla on ollut mm. johtavana tuottajana kausilla 5 ja 6 työskennellyt David Mirkin WA3QIZ.

Keskiverto amerikkalainen duunariperhe

Viisihenkisestä amerikkaisperheestä kertova palkittu animaatiosarja Simpsonit on pyörinyt vuodesta 1989 ja onkin Yhdysvaltojen pisimpään jatkunut piirr...

09.01.2018

Rock'n rollin legendan Elvis Presleyn vaimonakin tunnettu kaunotar on myös radioamatööri, kutsuiltaan KC6IWA ja N6YOS.  

Priscilla Ann Wagner syntyi vuonna 1945 Brooklynissa, New Yorkissa. Hän tutustui Elvikseen Saksassa vuonna 1959 14-vuotiaana, jossa reilusti vanhempi 24-vuotias laulajatähti suoritti asepalvelustaan. He menivät naimisiin vuonna 1967 ja saivat tyttären nimeltä Lisa Marie heti seuraavana vuonna. Liitto oli kuul...

Please reload

Vierailut sivulla

Soita studioon

Tue toimintaa

Some

Rätinpurenta

  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Social Icon