top of page

Poliisimies Reijo Laitinen OH4MDY rikkoi Guinnessin ennätyksen

Päivitetty: 16. jouluk. 2019


Radioamatööriyhteyksien virallinen Guinnessin vuosiennätys siirtyi kaikessa hiljaisuudessa Reijo Laitiselle OH4MDY:lle vuonna 2014.

Liekö sitten ylinopeussakkojen kirjoittelutaustasta ollut hyötyä, koska tämän eläkkeellä olevan poliisimiehen lokikirjaan kirjautui vuonna 2014 peräti 90.215 yhteyttä. Päivätasolle jaettuna tämä tekee 247 yhteyttä vuorokaudessa, joka ikinen päivä vuoden ajan. Tämä on aivan käsittämätön määrä yhteyksiä, aikamoinen sheriffi! Reijo kommentoi omilla sivuillaan että ennätyksessä eivät edes näy kaikki yhteydet, koska hän piti kusoiluloman Vietnamiin samana vuonna.

Nopea sähkötys, kerrostetut yagit, ei jaarittelua - siinä tuntui olevan tämän maailmanennätyksen rakennuspalikat.

Tunnus OH4MDY spotattiin dx-klusterille n. 3500 kertaa vuonna 2014, joka lienee myös ennätys.

Aikaisempi radioamatööriyhteyksien Guinessin vuosiennätys oli myös suomalaisen radioamatööörin hallussa. OH2BR Jukka Heikinheimo piti 56.239 yhteyttä neljän kuukauden aikana vuonna 2000 Pitcairn-saarelta, Tyyneltä Valtamereltä.

382 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page