top of page

Kuubalainen radioamatöörielokuva palkittu parhaana


Kuubalaisen Ohjaaja Ernesto Daranasin elokuva "Sergio ja Sergei" voitti yleisöäänestyksellä parhaan elokuvan palkinnon kansainvälisillä Uuden Latino-Amerikan eokuvafestivaaleilla 18.12.2017.

Elokuva kertoo kuubalaisesta radioamatööristä Sergiosta (Tomas Cao), joka ystävystyy radioyhteyksien kautta MIR-avaruusasemalla työskentelevään Sergeihin (Hector Noas).

Tapahtumat sijoittuvat Neuvostoliiton hajoamisen ajankohtaan 1990-luvun alussa ja välittävät ystävyyttä vailla rajoja - todellista ham-spirittiä hankalina aikoina. Elokuvassa kosmonautti Sergei jää jumiin MIR-avaruusasemalle, koska rahoitusta paluuseen ei ole ja radioamatööriyhteydet kuubalaisen Sergion muodostuvat keskeiseksi henkireiäksi.

Elokuva pohjautuu tositapahtumiin ja elokuvan päähahmon esikuvaksi onkin todettu kuubalainen, Neuvostoliitossa opiskellut telekommunikaatioinsinööri Sergio Gonzalez CO2VV. Sergio on kertonut pitäneensä yhteyksiä useiden kosmonauttien kanssa 80-luvun ja 90-luvun vaihteessa venäjäksi, ja tituleeraakin itseään amatöörisatelliittien pioneerihahmoksi Kuubassa ja kertoo pitäneensä paljon yhteyksiä Oscar 10- ja Oscar 13-amatöörisatelliittien kautta.

Aito ja alkuperäinen QSL-kortti CO2VV ja U2MIR välisistä yhteyksistä.

Lyhyt haastattelu elokuvan ohjaaja Ernesto Daranasin kanssa.

Lähteet: southgatearc.org, en.granma.cu, iaru-r2.org

127 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page