top of page

OhraJäätelöä poskeen kevättä odotellessa


Helppo valmistaa itse ja varsin maittava makupala, ainakin helteisen kesäpäivän päätteeksi! Täyteläinen, voimakas ja taatusti viileä ohranautinto.

Kaada sopivaan ylöspäin aukenevaan lasiin (tyypillinen lasi toim. huom.) - vaikka snapsilasiin mieleistäsi olutta niin, että yläosaan jää pari milliä tyhjää, ei siis piripintaan. Sitten sopiva pahvilevy päälle jonka lävitse hammastikku kuvien mukaisesti ja kokonaisuus pakastelokeroon, tai pakastimeen. Suomessa onnistuu terassillakin jos kunnon pakkasia.

Kun kampe jäässä niin sopivan pitkällä lämpöisen käden puristuksella irtoaa kivasti ainakin kuvien snapsilasista. Sitten vaan tikusta kiinni ja nauttimaan ohrajäätelöä. Näin helppoa se on ja erityisen edullista, jos haluaa päästä vielä edullisemmin, niin tikkuina voi toki kokeilla vieläkin edullisempia ratkaisuja. Toki kannattaa pitää mielessä suuhun laitettavien kappaleiden elintarvikedirektiivien suositukset.

Näin kokeiluna on erityisen sopiva koko moiselle ohrajääpalalle tuollainen suippo 2cl snapsilasi jolloin hammastikku riittää jäätelötikuksi kun pala ei paljoa paina. Normaali pakastelokero riittää jäädyttämään oluen. Nautintoelämystä kannattaa korostaa tuopillisella kylmää ohrapirtelöä. Valmistusvaiheessa on se mukava puoli, että kun snapsilasiin mahtuu vain 2cl niin loput avatusta oluesta on juotava välittömästi. Huomioitavaa on ettei astiaa kannata täyttää piripintaan, Ohraneste jäätyessään paisuu hieman ja voi aiheuttaa epätoivottua sotkua pakastimessa. Ohrainen maku korostuu jääpalaa imeskellessä varsin täyteläisenä ihan viimeiseen jäähileeseen saakka. Tässä kokeilussa oli oma merkkiolueni Bitburger käytössä. Uskoisin että homma onnistuu muillakin olutmerkeillä yhtä hyvin.

OhraJäätelön isä - Heikki, HB9EDY/OH6EDY/OH1RA luomuksensa kimpussa 2.2.2018

133 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page