OhraJäätelöä poskeen kevättä odotellessa


Helppo valmistaa itse ja varsin maittava makupala, ainakin helteisen kesäpäivän päätteeksi! Täyteläinen, voimakas ja taatusti viileä ohranautinto.

Kaada sopivaan ylöspäin aukenevaan lasiin (tyypillinen lasi toim. huom.) - vaikka snapsilasiin mieleistäsi olutta niin, että yläosaan jää pari milliä tyhjää, ei siis piripintaan. Sitten sopiva pahvilevy päälle jonka lävitse hammastikku kuvien mukaisesti ja kokonaisuus pakastelokeroon, tai pakastimeen. Suomessa onnistuu terassillakin jos kunnon pakkasia.

Kun kampe jäässä niin sopivan pitkällä lämpöisen käden puristuksella irtoaa kivasti ainakin kuvien snapsilasista. Sitten vaan tikusta kiinni ja nauttimaan ohrajäätelöä. Näin helppoa se on ja erityisen edullista, jos haluaa päästä vielä edullisemmin, niin tikkuina voi toki kokeilla vieläkin edullisempia ratkaisuja. Toki kannattaa pitää mielessä suuhun laitettavien kappaleiden elintarvikedirektiivien suositukset.

Näin kokeiluna on erityisen sopiva koko moiselle ohrajääpalalle tuollainen suippo 2cl snapsilasi jolloin hammastikku riittää jäätelötikuksi kun pala ei paljoa paina. Normaali pakastelokero riittää jäädyttämään oluen. Nautintoelämystä kannattaa korostaa tuopillisella kylm