Iho heleäksi ja keho terveeksi OhraPirtelössä lekotellen

Päivitetty: 18. jouluk. 2019


Lääketiede on jo pitkään tunnustanut oluen kohtuullisen nauttimisen kiistattomat terveysvaikutukset. Nousevana trendinä perinteiset Keski-Eurooppalaiset olutkylpylät ovat pulpahtaneet uuteen suosioon, eikä mikään ihme jos katsoo kuinka huikeita terveysvaikutuksia olutnesteessä lekottelu antaa!

Vuonna 1516 saksalaiset standardisoivat laatuoluen, ja määrittelivät tuolloin että Puritaaninen Saksalainen Laatuolut saa sisältää vain vettä, ohraa, humalaa ja hiivaa. Järkevänä kansana saksalaiset melko pian keksivät, että tämä rehellisen kirpakka puritaaniolut maistuu kaikkein parhaimmalta oikeaoppisesti valmistetussa olutkylvyssä leväten.

Lämpimässä olutkylvyssä lekottelu raikasta olutta tissutellen virkistää ja rentouttaa kehoa sisältä ja ulkoa. Ohrapirtelössä kylpeminen antaa stressinpoiston ja elinvoiman buustaamisen lisäksi uskomattomia terveysvaikutuksia ihollemme, joka onkin kehomme isoin elin.

Olutta sisäisesti, mutta myös ulkoisesti

Oluen hiivan, sekä erityisesti humalan sisältämät ainesosat syväpuhdistavat kylpijän ihoa. Kymmenet terveysvaikutteiset ainesosat imeytyvät syvälle kehoon erityisen tehokkaasti koska oluen sisältämä vaahto avaa ihohuokoset.

Oluen sisältämät luonnolliset ainesosat kuten ohra ja hiiva parantavat ihon vastustuskykyä ja asettavat ihomme antibakteeriseen tilaan, samaan aikaan kun tulehduksia aiheuttavat mekanismit vähenevät. Olutkylvyn on todettu vähentävän aknea ja muita ihotauteja. Oluessa kylpeminen vähentää ihon tulehdustauteja, edesauttaa pigmenttihäiriöiden poistumista ja ehkäisee huonolaatuisia ihon solumuutoksia. On puhuttu jopa ihosyöpää poistavista mekanismeista, mutta tästä on hyvin vähän tieteellistä näyttöä.