top of page

Iho heleäksi ja keho terveeksi OhraPirtelössä lekotellen

Päivitetty: 18. jouluk. 2019


Lääketiede on jo pitkään tunnustanut oluen kohtuullisen nauttimisen kiistattomat terveysvaikutukset. Nousevana trendinä perinteiset Keski-Eurooppalaiset olutkylpylät ovat pulpahtaneet uuteen suosioon, eikä mikään ihme jos katsoo kuinka huikeita terveysvaikutuksia olutnesteessä lekottelu antaa!

Vuonna 1516 saksalaiset standardisoivat laatuoluen, ja määrittelivät tuolloin että Puritaaninen Saksalainen Laatuolut saa sisältää vain vettä, ohraa, humalaa ja hiivaa. Järkevänä kansana saksalaiset melko pian keksivät, että tämä rehellisen kirpakka puritaaniolut maistuu kaikkein parhaimmalta oikeaoppisesti valmistetussa olutkylvyssä leväten.

Lämpimässä olutkylvyssä lekottelu raikasta olutta tissutellen virkistää ja rentouttaa kehoa sisältä ja ulkoa. Ohrapirtelössä kylpeminen antaa stressinpoiston ja elinvoiman buustaamisen lisäksi uskomattomia terveysvaikutuksia ihollemme, joka onkin kehomme isoin elin.

Olutta sisäisesti, mutta myös ulkoisesti

Oluen hiivan, sekä erityisesti humalan sisältämät ainesosat syväpuhdistavat kylpijän ihoa. Kymmenet terveysvaikutteiset ainesosat imeytyvät syvälle kehoon erityisen tehokkaasti koska oluen sisältämä vaahto avaa ihohuokoset.

Oluen sisältämät luonnolliset ainesosat kuten ohra ja hiiva parantavat ihon vastustuskykyä ja asettavat ihomme antibakteeriseen tilaan, samaan aikaan kun tulehduksia aiheuttavat mekanismit vähenevät. Olutkylvyn on todettu vähentävän aknea ja muita ihotauteja. Oluessa kylpeminen vähentää ihon tulehdustauteja, edesauttaa pigmenttihäiriöiden poistumista ja ehkäisee huonolaatuisia ihon solumuutoksia. On puhuttu jopa ihosyöpää poistavista mekanismeista, mutta tästä on hyvin vähän tieteellistä näyttöä.

Ohrapirtelökylvyllä iho sileäksi kuin vauvan pylly

Oluen humalan sisältämät polyfenolit, eli kemialliset ainesosat - antioksidantit, flavonoidit ja vitamiinit kuten kaempferoli, kversitiini, tyrosoli, ferulihapot, xanthohumoli, isoxanthohumoli ja 8-prenylnaringeniini ovat vaikutuksiltaan kaikista tehokkaimpia ihoa uudistavia ainesosia. On todettu että olut tasoittaa ihon PH-arvoja ja kosteuttaa tehokkaasti, sekä poistaa selluliittia.

Europoopan Dermatologian Instituutin teettämässä tutkimuksessa etenkin yllämainittu humalasta eristetty 8-prenylnaringeniini on noussut vaikutuksiltaan tehokkaimmaksi kasvipohjaiseksi estrogeeniksi. Kokonaisuutena oluen sisältämät polyfenolit ja kasvisterolit toimivat tehokkaina antioksidantteina, ennaltaehkäisten ja poistaen ihokudoksen, rasvojen ja DNA:n happiradikaalimuutoksia.

Ohrakylvystä nuorennusleikkaus ilman skalpellia

Ajan kanssa iho veltostuu ja alkaa roikkua, luoden väsyneen vaikutelman. Ihomme elastisuus, eli ihomme kyky palautua venymisen jälkeen ennalleen laskee ikääntymisen myötä. Kykymme tuottaa elastiini-nimistä jälleenrakennusproteiinia laskee. Tätä menetettyä nuorekkuutta ja kimmoisuutta saadaan takaisin ohran sisältämän EGF-kasvutekijäseerumin avulla. EGF-kasvutekijä stimuloi kollageenin tuotantoa ja tämän ansiosta keho tuottaa kollageenia ihon uudelleenrakentumista varten ja rypyt ja juonteet siloavat tehokkaasti. Myös hiukset saavat uutta tuuheutta ja elinvoimaa ohrapirtelön ansiosta.

Eräässä tutkimuksessa (Europe PMC) tutkittiin 29 naista, iältään 39-75 vuotta joilla oli vähäisiä ryppyjä, tai runsaasti ryppyjä. Testiryhmälle annettiin ohra-EGF-seerumia iholle kaksi kertaa päivässä kolmen kuukauden ajan. Tutkijat havaitsivat parantunutta ihon rakennetta tutkimuksen päätteeksi, sekä selkeitä ikääntymisen merkkien vähenemistä.

Parhaimmillaan olutkylpy "maistuu" Keski-Eurooppalaisessa olutkylypylässä, jossa tyypillisesti koko terveyskylpemisen ajan käytettävissä on rajaton määrä raikkaan kylmää talon hanaolutta. Hanat ovat tietysti kevyen ranneliikkeen päässä ammeesta. Onko mitään parempaa ja Ohraisempaa tapaa rentoutua?

Lyhyt video tsekkiläisestä Beer Spa Bernardista joka sijaitsee Prahassa

321 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page