top of page

Ferriittikäärme virtalähteessä, Aaraun hamshack hiljeni!

Päivitetty: 24. jouluk. 2020

Häiröntorjuntaa Hakkurivirtalähteessä, Heikin HB9EDY/OH6EDY kertomanaHommasin tuollaisen RM-ITALY 1050 hakkurivirtalähteen ja kuulin jo bandilla sellaisen aiheuttavan häiriöitä HF-kuuntelussa. https://www.wimo.com/en/sps-1050s


SPECIFICATIONS:

Supply 230/240 or 110 Vac

Input energy/power 980 VA

Fuse (230V) 5 A

Output Voltage 9 - 15 V

Max load 55 A

Continuous load 50 A

Ripple 50 mV

Size 185mm x 113mm x 285mm

Weight 2,9 Kg

Output short circuit protection, over output voltage protection, Switching technology

Automatic forced ventilation


Niinpä suunnittelin tai osittain kopioin Icomin virtajohdossa olevasta häiriön poistajasta ferriittikäärmeen. Valmistin ferriittikäärmeen kahdesta ferriitistä kiertämällä yhteensä kuusi kierrosta + ja -linjoihin, kolme kierrosta kumpaankin. Ferriitit on erotettu toisistaan palalla lasikuitua ja liimattu Araldiitillä.


Kun virtalähteessä oli sopivasti tilaa niin asensin sen sinne sisälle, näin ei mitään häiriöitä enää millään bandilla ilmennyt.


Toki ihmetytti virtalähteen rakenteessa se, ettei sen toision negatiivinen eli - napa ollut galvaanisesti kytketty laitteen runkoon, joten tein sen itse hyppylangalla ihan varmuuden vuoksi. Se on kytketty virransyötöstä ennen ferriittikäärmettä.


Pulttasin kanteen vielä listan jossa useampi ulostulo joka helpottaa useamman räkkileen kytkemistä, irroitusta. Jokaiselle lähdölle on omat sulakkeensa. Keltainen väri kotelossa ei ole alkuperäinen, ei kaiken tarvitse olla harmaata tai mustaa.


Lopputulos: ei häiriöitä ja virta riittää trankkulinukalla yli 300W lähetystehoihin ja laitteen puhallin on miellyttävän hiljainen. Ero commonmode-kuristimeen että ferriittikäärmeessä kiepit ovat erikseen vastapuolella toisiaan ferriitin ympärillä, eli + kiepit toisella ja - kiepit vastapuolella rengasta
234 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Hozzászólások


bottom of page