top of page

DX-maailman johtohahmo K3LP menehtyi koiraa pelastaessaan


Ympäri maailman tunnettu dx-peditioiden johtohahmo ja menestyvä radiokilpailija David Collingham, K3LP on menehtynyt tapaturmaisesti 6.1.2018 pudottuaan jäiden läpi kotinsa lähellä Marylandissa, Yhdysvalloissa. Hän oli kuollessaan vain 59-vuotias.

Pelastustoimet käynnissä 6.1.2018 Libertytownissa / Maryland USA

Surullinen tapahtumasarja alkoi perjantai-iltana 6. tammikuta 2018. Perheen koira ei palannut ulkoa sisälle, joten David lähti etsimään koiraa lähialueelta autollaan. Hänen vaimonsa lähti etsimään Davidia ja löysi auton läheisen jäätyneen lammen rannalta. Paikalla kävi ilmi että David oli vajonnut jäiden alle pelastaessaan lampeen aiemmin vajonnutta perheen koiraa. Paikalle tuli useita paikallisia pelastuspartioita ja hänet sekä tässä vaiheessa hukkunut koira saatiin pois vedestä. Valitettavasti pelastus tuli liian myöhään, David Collingham, K3LP menehtyi myöhemmin teho-osastolla.

Muistovideo K3LP

Jokainen kaukoyhteyksiä ja DXCC-maita keräilevä radioamatööri on varmasti pitänyt Davidin kanssa yhteyden, joko suoraan tai vähintään välillisesti. 15-vuotiaana lupansa saanut David Collingham osallistui yli 70 dx-peditiolle ja oli vetovastuussa 14 isossa dx-peditiossa. Kansainvälisissä radiokilpailuissa hänellä oli 5 mestaruutta, lisäksi hän oli vakiokirjoittaja amerikkalaisille radioamatöörilehdille - kuten QST ja CQ-Magazine. Davidin viimeisimmäksi dx-peditioksi jäi VP8STI/VP8SGI South Sandwich ja South Georgia-saarille.

K3LP kertoo nuorisotoiminnasta ja dx-peditiotoiminnasta Daytonin messuilla 2014.

K3LP teki radioamatööriuransa aikana paljon nuorisotyötä ja perusti paikalliselle peruskoululle aktiivisen radiokerhon. Hänellä oli myös tapana lahjoittaa dx-pedition jälkeen omat radiolaitteet paikallisille kerhoille, harrastetoiminnan pohjustamiseksi, mm. Irakiin, Etiopiaan ja Rotumaan.

Davidin läheiset ovat kommentoineet että hänestä tuli SK, Silent Key hänen luonteenpiirteelleen ominaisessa tilanteessa. David Collingham, K3LP harrasti ja eli elämänsä 59 vuotta epäitsekkäästi, kaikkensa läheisilleen ja ystävilleen antaen. http://k3lp.com/dx-peditions.htm

Lähteet: arrl.org, fredericknewspost.com

206 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page