top of page

Priscilla Presley - maailman kaunein radioamatööri?


Rock'n rollin legendan Elvis Presleyn vaimonakin tunnettu kaunotar on myös radioamatööri, kutsuiltaan KC6IWA ja N6YOS.

Priscilla Ann Wagner syntyi vuonna 1945 Brooklynissa, New Yorkissa. Hän tutustui Elvikseen Saksassa vuonna 1959 14-vuotiaana, jossa reilusti vanhempi 24-vuotias laulajatähti suoritti asepalvelustaan. He menivät naimisiin vuonna 1967 ja saivat tyttären nimeltä Lisa Marie heti seuraavana vuonna. Liitto oli kuuleman mukaan kolhuinenkin ja he erosivatkin vuonna 1973. He kasvattivat kuitenkin tytärtään yhdessä tämänkin jälkeen.

Elviksen kuoleman jälkeen Priscillasta tuli Elviksen omaisuudenhoitaja ja hän otti hoitaakseen Elvis Enterprises-yhtiö ja tätä kautta Gracelandin hallinnoinnin. Vuonna 1982 Priscilla Presley aloitti näyttelijän uransa televisiosarjassa Dallas, jossa hän esitti Jenna Wadea vuoteen 1988. Ura jatkui mm. kolmessa Mies ja Alaston Ase-komediaelokuvassa. Priscilla on myös esiintynyt suomalaistekoisessa elokuvassa, Renny Harlinin Ford Fairdlanessa, vuonna 1990. Lisäksi hän on tehnyt tehnyt pieniä sivurooleja televisiosarjassa Melrose Placessa ja kirjoittanut menestyskirjan Elvis ja minä, vuonna 1985.

Priscilla Presleyn huhutaan seurustelevan leskeksi jääneen kultakurkku Tom Jonesin kanssa nykyään, kypsemmällä iällä. The Sunin vuonna 2017 tekemässä haastattelussa Tom Jones kommentoi että kipinöitä lentelee ja hän "nauttii kovasti yhteisistä öistä".

Mitä tulee tämän monitoiminaisen radioamatööriharrasteeseen, niin hän on kovasti nauttinut harrasteesta vaikka antoikin radioamatööritunnusten vanhentua vuonna 2000. Vuonna 2005 tehdyssä haastattelussa hän hyvin haikeana intoutui muistelemaan radioamatööriharrastettaan, kommentoiden että "harraste oli hyvin addiktoiva". Ilmeisemmin kipinä tähän harrasteeseen tuli Priscillan pitkäaikaiselta sydänystävältä, elokuvatuottaja Marco Giribaldilta.

Barbara Waltersin televisiossa esitetty syvähaastattelu vuodelta 1985, jossa Priscilla Presley kertoo elämästään Elviksen rinnalla. Lähteet: Youtube, wikipedia.fi, ibtimes.co.uk

479 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page