top of page

Rohde & Schwarz ESH 2 vs Icom 7000


Tulin asunnossani siihen tilanteeseen, ettei isompia antenneja tai lisäantenneja enää voi katolle asentaa. Kerrostaloasumisessa on lisäksi muitakin haasteita vastaanotossa kuten naapureiden ledit ja niiden hakkurit ym.

Hauskojen yhteensattumien kautta parannusta kuunteluun

Tutustuin puolisattumalta erääseen paikalliseen radioamatööriin pari vuotta sitten kun asensin autooni aprs-rensselit. Sitten kotona töistä tultuani katselin netistä missä olin ajanut. Siinä ihan työmatkan varrella oli joku ihmeen aprs-asema joka workki hf:n kautta. Sitä paikantaessa havaitsin että sehän on autokorjaamo. Minulla oli pitkä reissu tiedossa silloin autollani Saksaan ja öljyn vaihto oli suotuisa suorittaa. Näin menin tälle korjaamolle kyselemään moottoriöljyn vaihtomahdollisuutta. Öljyn vaihto filttereineen onnistui ja ystävyys syntyi siitä kun hän näki autossani antennin ja syöpäbandidualbanderin aprs-varustuksella.

Hän esitteli minulle omia harrasteitaan josta avautui minulle uusi maailma.

Hänellä oli huone täynnä Rohde & Schwarz-merkkisiä laitteita 70-luvulta tähän päivään keräily- ja harrastemielessä. Hän kertoi minulle että radioamatöörilaitteet on Perseestä ja että ne on leluja. Tätä laulua kuunnellessa, niitä laitteita ihaillessa ystävyytemme kasvaessa onnistuin häneltä saamaan tällaisen vanhan vastaanottimen omalle asemalleni. Lähetys on aina ollut rookeri ja sitä voi aina isommilla linukoilla halutessa parantaa. Antenneilla en voi asemaani parantaa, joten kokeilumielessä sitten ehkä vähän riskillä ostin tällaisen laboratoriovastaanottimen kuin Rohde & Schwarz ESH 2.

Ei ollut kyllä halpa käytettynäkään, mutta en ole katunut kauppaa hetkeäkään. On todella mahtavaa kuunnella tuollaisella.

Rohde & Schwarz ESH 2 : 9 khz - 30 MHz laboratoriovastaanotin https://www.testequipmentconnection.com/specs/R&S%20ESH2%20SPECS.PDF

Vertailuvideo: keskiluokkainen radioamatööri-transceiver Icom 7000 vs ammattikäyttöön tarkoitettu HF-laboratoriovastaanotin Rohde & Schwarz ESH 2 Eroa rigin vastaanottimeen ei ole ollut helppoa kuvauksiini taltioida kunnes tuli kunnon kontestirähinät bandille. Videopätkässä on havaittavissa ero arviolta keskiluokkaan sijoittuvan radioamatööririgin ja ammattikäyttöön tarkoitetun vastaanottimen välillä. Molemmat ovat jakoboxin kautta samaan antenniin kytkettynä. Antennina on EFHW-8010-2K päästäsyötetty lanka-antenni. Sijainti radioamatööriasema HB9EDY lokaattoriruudussa JN47AJ Pohjois-Sveitsissä

HB9EDY Sveitsistä WPX SSB 2018-kontesti.. Icom 7000 vs Rohde & Schwarz ESH 2

ROHDE & Schwarz ESH 2 speksit

473 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page